Hissgardiner till ditt hem

Det finns idag en rad olika hissgardiner och andra solskydd som kan köpas till ens boende. En hissgardin kan monteras på två olika sätt; antingen via taket eller väggen. När det kommer till att skruva fast hissgardinen i taket, ska monteringsbeslaget skruvas fast i taket med de skruvar som medföljer hissgardinen. Det går också bra att använda sig av plugg om det är nödvändigt att göra detta.

Det som är viktigt att observera är att beslaget ska vara vänt så att den vita knappen som finns på den övre utstickande delen ska vara vänd mot dig. Innan monteringsbeslaget ska skruvas fast ska man försäkra sig om att det inte finns kablar eller rör bakom väggen eller taket.Väggmonteringen av hissgardiner sker på samma sätt fast hissgardinen monteras på väggen istället tillsammans med de medföljande skruvarna. Samma instruktioner gäller som ovan när hissgardinen ska hängas upp i taket.

Hissgardinerna – en mysfaktor.

Hissgardinerna är en mysfaktor i hemmet som höjs när de väl sätts upp. Uppgifterna är också att de mörklägger rummet och brukar ge skydd mot insyn. Dessutom kan hissgardinerna med fördel kombineras med andra olika gardintyper för att höja mysfaktorn i hemmet. En hissgardin brukar i mångt och mycket påminna om rullgardinen, åtminstone i den situationen när båda gardinerna befinner sig i nerfällt läge och kan uppnå total mörkläggning.

Gardinerna brukar vikas på det sättet stegvis, oftast förhand. Det som också kännetecknar är att det finns snören på sidorna, som brukar knytas fast i gardinringar på gardinens kantparti. Den här typen av gardin kan användas på olika ställen i ens boende som mörkläggningsgardin. Ett tips är att välja en textiltyp som går lätt att rengöra och som inte kan krympa märkbart i tvätten bland annat.