Dekorlister för innerdörrar

De dekorlister som finns för innerdörrar och för alla andra platser i ett hem är efter tradition tillverkade i trä, vilket också för många under lång tid har ansetts som ett överlägset material av högsta kvalitet. Nu finns det massor av olika material som dessa dekorlister tillverkas i. Här handlar det om trä, plast, olika pressat fiberträmaterial samt också polyuretan. Det senare materialet polyuretan har visat sig vara något som tillhör den moderna tekniken att tillverka dekorlister innerdörrar​ och för andra ändamål. 

Detta material har också visat sig ha många fördelar som inte finns i de lister som är tillverkade av andra material. Här handlar det om lister som saknar vikt, är lätta att kapa samtidigt som de är mjuka och tåliga på samma gång. Helt enkelt kan dessa lister vara det bästa valet för villaägaren.

Så väljer du de rätt dekorlist för innerdörrar

Om du funderar på att byta dekorlister i ditt hem, eller helt enkelt står inför en större eller mindre invändig renovering, kommer du kanske vara en av de som tjänar på att göra valet av dekorlister för dina innerdörrar samt andra platser, tillverkade i polyuretan. Definitivt tjänar du som ska göra jobbet på egen hand på valet av dessa, då du kommer att ha ett lätt material som kapas mycket enklare än vanlig trälister.

Något som också är en fördel med just lister är att i stort sett alla har en målad yta eller en lasyr. Det gör att du som använder lister tillverkade i polyuretan istället för trä kommer att vara den enda som känner till det. Alla som ser dem kommer enbart att se den snygga dekoren och den fina lackerade ytan.​